söndag 21 mars 2010

Söndag igen

Då var det söndag igen. Håhåjaja..

Igår var jag o fru J i stallet. Vi tog en ganska lång tur i skritt, drygt en timme. Jag har inte ridit på länge nu och det märktes. Först höll jag på att inte komma upp på hästen. Musklerna hade liksom glömt hur man gör, det var jätteudda. Väl uppe hade jag noll balans kvar och jag var faktiskt rädd. Jag blir ofta det när jag har gjort ett längre uppehåll. Gårdagens storm hjälpte väl inte situationen heller utan fröken Rova hade rätt bråttom och trippade o töntade massor. Så blev jag ju ännu mer rädd..heh.. Får se till att komma iväg regelbundet igen så det där går över.



Lite äventyr blev det när vägen vi red på slutade vara plogad helt plötsligt. Nu har det ju tinat undan massor så det var väl inte problemet egentligen. Problemet var den enorma snövallen där dom slutat ploga. Inte en chans att komma över där ju. Nåja, vi är ju terränggående så vi klev ut på åkern o gick runt. Ja det gick ju bra, tills vi skulle upp på vägen igen. Från ingenstans bara försvann min häst ner i snön. Jag lovar hon hade snö upp till magen. Jag hann tänka att vi nog skulle gå omkull, men kloka hästen backade lite, tog sats o vi kom igenom. Men det finns ju inga diken där, är en grusväg mitt emellan åkrar. Fattar inte hur det kunde vara så djupt.
Men det gick ju bra iallafall.. klok häst räddar rädd ryttare liksom.
Längre fram var vägen totalt översvämmad. Där finns det STORA diken med vatten i.. de var överfyllda och hela vägen låg under vatten. Men vi är som sagt terränggående så det var inga problem.
Efter lite pulsande i snön var hästarna svettiga så de fick några äpplen o täcken på i stallet.

Själv har jag så ont i kroppen så jag mest vill lägga mig ner o gråta. De som tror att man inte tränar några muskler när man rider de har ingen aning om vad de snackar om.
Rovalur var duktig o jobbade fint förresten. Hon gick att ställa lite åt båda hållen fast hon var stel. Stormen och småtrippandet gav ju en framåtbjudning som hon inte brukar ha så det var coolt att se henne faktiskt söka sig neråt och ta stöd på bettet.

Bettet ja..heh.. ni som vurmar för säkerhet kan hoppa över det här stycket.
Jag provade nya tränset på Rovis. Tänkte inte på att tyglarna satt i det skarpa läget i bettet men märkte när vi red ut att hästen protesterade så fort jag tog i tyglarna. Så när vi kom ut till en öde väg som är helt otrafikerad fick fru J hjälpa mig byta läge på tyglarna. Hon satt på sin häst, hängde åt sidan och bytte läge på mina tyglar i bettet. Kul om hästarna dragit då. Jag hade haft styrning åt ett håll bara o fru J hade säkert åkt av. Men nu gick det ju bra, snälla hästar stog still.. men fru J var rätt säkert på att hon fått skäll om hennes ridlärare sett det där.

Efter bravaderna i stallet drog vi o handlade..sen hem till fru J för film o tacos. Hon hade lämnat buren till fåglarna öppen o de hade för första gången ever smitit ut o flygit lite. Vi hittade dom på gardinstången i hennes sovrum. Jag hade några dagar tidigare hittat en rosa fjärilshov som jag köpt till fru J att ha o fånga fåglar med om de skulle vägra flyga tillbaks till buren, så hon fick användning för den direkt.

Gud vilket långt inlägg.. Jaja.. idag har jag inte gjort nåt alls. Inte ens tagit på mig byxor på hela dagen. Jag har fixat o grejat med kattlådorna lite. Skaffat en ny o hällt i sand som luktade supergott av lavender. Så nu springer jag runt o nyser som en idiot. Kattsand dammar sjukt mycket när man grejar.. men det luktar lavendergott i hela huset faktiskt. Får se om katterna kommer gå runt o lukta lavender sen då hehe. Svindyr kattsand för övrigt..men funkar ju att använda o blanda ut med den vanliga billigare.

Så nu har jag svamlat klart för den här gången..kanske. Börjar morgondagen med ätstörningsgruppsmöte, sen jobb..sen hem o slappa. Eller diska kanske.. har massa äckelbananflugor i köket. De kommer görsnabbt o är så nasty. Borde vattna blommor kanske..så det gör jag nog sen..kanske. Ont i kroppen ju,

Hur som..ha en bra kväll!

1 kommentar: