onsdag 10 mars 2010

Lillis hemma igen

Jag fick hämta lillkatten idag. Han har fortfarande lite feber, men den är rätt låg. Han äter och dricker o är piggare så han fick komma hem.
Levervärdena är nästan normala igen.

Jag ska ge honom febersänkande på morgonen, samt penicillin 2 ggr/dag. Ska tempa 2 ggr/dag o ge skonkost nu några dagar. Ska se till att han dricker ordentligt o allmänt hålla koll på honom.

Sen vi kom hem har han ätit, druckit, kissat o bajsat. Han går runt o nosar lite o kollar läget, men är rätt pigg. Att tempa honom blev en strid med en skrikande katt, inte lätt att göra själv. Men det gick till slut. Han hade 38.9 så det var lite i överkant, men inte direkt uttalad feber då katter bör ligga på 38-39 grader.
Han kurrade lite förut när vi gosade också. Men de har rakat hans mage! Antagligen inför ultraljudet.. stackarn. Men han har fått duscha också så han är så ren så.

Vi väntar fortfarande på några provsvar men jag hoppas av allt jag har att det "bara" var ett virus eller nån bakterie o att han blir frisk nu. de andra katterna är fortfarande friska. Så vi hoppas fortfarande.

1 kommentar:

  1. Låterju typ som det Foxa hade, förhöjda levervärden upp i skyarna typ, feber och sen specialfoder, för att inte belasta levern? =) Är ju inte samma sak med hund&katt, men vi fick aldrig veta.
    "antagligen en HEPATIT(?)smitta eller att hon råkat få i sig något giftigt.

    SvaraRadera