tisdag 27 april 2010

På schemat idag:

Jag ska sanera kattgrejer idag. Ifall det är virus så är det väl bra att minska smittspridning. Så följande gäller:

* Tömma alla kattlådor helt o slänga all sand. Sisådär 40 kilo sand (tror det är sophämtning imorgon)
* Skura lådorna med klorin
* Skura golvet där lådorna står
* Fixa sisådär 40 kg ny kattsand o släpa hem o fylla lådorna
* Diska alla mat- och vattenskålar. Totalt 8 stycken

Det låter väl helfestligt? Någon som vill joina?

Fjantskatt är kvar hos veterinären. Hon ringde imorse och han var lite piggare. Han hade ätit lite men verkade få ont i magen efteråt. Hon vill att han ska kunna äta normalt o se så han inte fortfarande har kraftig diarré innan han får komma hem. Eftersom det bara kom vatten igår så var ju magen rätt tom så får se vad som händer när han börjar äta igen.
Jag älskar för övrigt min veterinär. Hon är den sötaste människan på jorden. Så får se om han kommer hem imorgon, eller torsdag kanske. Ska ändå till veterinären på torsdag för vaccinationer. Om jag inte ska skjuta upp det lite kanske nu när han precis varit sjuk. Får se vad hon säger.

Hepp, kanske ska dra till affären nudå. Turligt nog beställde jag kattmat häromdan för det var typ slut. o slängde då med en förpackning kattsand så 18.6 kilo kattsand stod på trappen idag. Behöver bara 20 kg till då heh.  Foderbilen.se kan varmt rekommenderas. Man beställer djurmat på nätet (katt,hund,gnagare,fågel,reptil) och 2-3 dar senare står det på trappen o väntar. inget slit o släp. Handlar man för över 400:- kostar frakten 19:-. Handlar man för över 900:- kostar frakten ingenting. O det är så värt! Maten är inte dyrare än i butik heller. Funkar både inne i stan och ute på landet.

Jag brukar blanda kattsand. Har ju 4 katter så det blir rätt mycket som går åt. Men jag tar typ hälften eller minst en tredjedel med dyr o bra kattsand o blandar ut med lite billigare från typ willys. Just nu ska jag prova nytt så min mix kommer se ut såhär:

Tidy Cats Performance 24/7 Röd 18,16kg Det är den "fina sanden som jag fick hemkörd. Sen blandar jag ut med Katty, inte den på påse, utan den finkorninga i kartong och en påse Pussi. Tidy Cats luktar gott o verkar bra enligt rekommendationerna. Den är ju lite billigare än Everlast så får se hur den funkar. 

Jag tycker det funkar bra att blanda. Hade jag haft en katt hade jag nog bara kört den dyra sorten men nu skulle jag ju bli ruinerad. Så..off till Willys nu så katterna kan gå på toa snart. Ni får ha det så bra.. förlåt för kattsandtjatet hehe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar