söndag 11 april 2010

Fint väder!

Dagen började med att jag försov mig. Lyckat! Skulle möta fru J i stallet tidigt ju. Aja..hon hade inte hunnit åka därifrån när jag ringde så det ordnade sig.

Vi drog till Askersund för dagens tävling i kallblodsdressyr. Vi skulle bara titta på dårå.. O det var ju trevligt. Roligt att se lite rediga hästar dressyra, inte bara massa halvblod. Lite tunt med starter var det ju dock. Var en lite udda kombo av ardenner och halvblod med. Fin var den, såg ut som ett riktigt grovt halvblod typ. Var inte så mycket ardenner över den.

Hur som helst, nedan ser ni bild på de som vann lätt b tror jag det var. Så det var Emma på Monne som vann (längst till höger) Haflingern blev tvåa, kommer inte ihåg namn, o Linnea på Oden blev 3:a. Grattis!


Efter det drog jag o fru J o käkade, sen till stallet. Jag red Rovis o fru J promenerade med både min o hennes hund. Det gick som det brukar..lite cirkus men det ordnade sig.
Fru J´s hund har en rätt speciell taktik när hon ska gå i koppel, o min hund vill gärna nosa o stanna lite här o där. O hästen hon tyckte de andra var tråkiga.
Så tänkte jag trava en bit o försökte rida ifrån hundekipaget. Ja tji fick jag när hästapan sparkade högt bakut samtidigt som hon vände 90 grader o kastade sig bakåt. Jag låg o krälade på halsen ett tag men ramlade inte av. Jag tror att jag o frau häst har kommunikations-och ledarskapsproblem. Nu har hon bockat o krånglat med mig varje gång jag ridit. Så jag ska nog dra på skyddsvästen igen och börja ta striderna.. får se var jag hamnar haha.
Jag var dum o red i 3/4-dels byxor. Det skavde rätt gött på vaderna så halvvägs fick jag hoppa av o gå en sväng. Men sen gick det bra hela vägen hem. Hemåt går det snabbt per automatik så man behöver inte direkt skänkla.

Min hund fick massa motion, han fick gå lös en stor del av vägen o sköter sig kanon. Så nu ligger han här trött i soffan. O jag har fått massa frisk luft..härligt värre!

Tyvärr har jag jordens diskberg i köket o köket luktar inte gott. Så jag ska nog ta tag i det faktiskt. Iallafall delar av det.

Hoppas ni haft en bra dag! Imorgon är det åter till fabriken som gäller.

1 kommentar: