måndag 1 juni 2015

Skicka kirskål till svältande länder och bota världshungern

Har någon försökt odla kirskål i svältande länder? Om inte så borde de försöka. Kirskål kan tamefasen leva överallt!

Jag har en rabatt som var helt dominerad av kirskål. Så för några år sen bestämde vi oss för att döda den helt enkelt. Vi la på ett par presenningar, stenar takplattor, ett badkar, blomkrukor och blomlådor. Fint, det borde väl döda de jävlarna?

Nepp! De kryper fram i varenda liten springa och varenda liten skarv. De knuffar undan stenar och gör allt för att överleva. Vi grävde en fin marginal när vi anlade rabatten, grävde en kanal på gräsmattan där vi la stenarna. Tja typ 30-40 cm framför stenarna börjar kirskålen växa nu då. Det fanns ingen där förut. Jag HATAR denna växt!
Ska man försöka bli av med den måste du få med minsta lilla bit av roten, annars är det kört. Den borde ju funka hur bra som helst i fattigare länder?

Fast å andra sidan hittar jag ju jordgubbsplantor lite här och där också så kirskålen är inte ensam om att vilja överleva. Men de plantorna är välkomna.

Dagens gärning var iaf att röja framför rabatten. Tog en sväng i hundgården också men kom bara halvvägs innan snöret till trimmern tog slut. Jag borde låna typ 2 får och stänga in i hundgården så de kan få käka rent där. Gärna dra upp lite rötter också. Kan ju stödmata dom med kirskål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar