onsdag 17 juni 2015

Myggbett, myggbett hela dan

Ja igår kväll kom jag på att jag skulle skruva cykel. Har köpt en ny fin sadel
Självklart passade inte fästet som följde med sadeln, vad annars liksom? Jag har inte flyt i tillvaron, så är det bara. Men med lite meckande så passade det fästet som satt på gamla sadeln.
Jag lade skruvarna i cykelkorgen så de inte skulle tappas bort. Vad händer? Jo cykelkorgen släpper från sitt fäste så den tippar och alla grejer rasar ur. Seriöst?!?!  Cykelkorgen är ju tamefasen fastskruvad! Det var det där med flyt i tillvaron ja.

Hursomhelst, jag slet med det där ett bra tag. Fick ju leta skruvar och grejer så jag kunde skruva fast allt igen. Nu sitter lite andra anordningar men det sitter, det är väl huvudsaken. Den förbenade cykelkorgen fick också nya skruvar.

Jag valde dock värsta tidpunkten på dagen, nämligen runt 20 och helt vindstilla = mygg, mygg överallt! Min rygg känns som bubbelplast typ. Jag har bett överallt. Jag är överkänslig, speciellt i början av sommaren, så de är ju enorma. Men sadeln sitter på cykeln. Får prova i helgen när det ska bli mindre regn. '


Till nåt helt annat. Jag är med i en grupp på Facebook där man köper/säljer sällskapsdjur och tillbehör till djur.
Senaste tiden har det krupit in en jäkla massa tiggeriinlägg. Folk som har djur i behov av veterinärvård men de har inte råd. Man får ett privat kontonummer och folk är så naiva och dumma i huvudet så de sätter in pengar.
Jag blir vansinnig varje gång jag ser sånt där (de är inte tillåtna i gruppen och plockas bort)
1. Skaffa inte djur om du inte kan lösa veterinärkostnader. Skaffa försäkring, ha en buffert eller i sista and ha någon du kan låna pengar av i nödfall. Jag har försäkring på alla mina djur + har föräldrar jag kunnat låna av i kris.
2. Var inte så naiva. Ge pengar till folk bara sådär? Javisst, hjärtat blöder, stackare Tusse. Problemet är att du inte ens vet om det finns någon Tusse, eller om Tusse behöver veterinärvård. Att ge pengar till bedragare leder i slutändan till att färre äkta fall får hjälp. Vill du hjälpa så skänk en slant till föreningar som jobbar med sånt här då, eller kräv att få se intyg från veterinär och liknande.

Först var en tjej på semester i Grekland som hittade en hund med brutet ben som hon ville ha med hem till Sverige. Så hon tiggde om ett par tusen till operation och några tusen för kostnaden att föra in hunden i landet. Eftersom jag är skeptisk såg jag det mest som en påfyllning i semesterkassan.
Nu påstår hon att hunden ska få komma hem den 25:e juni (slipper den karantän?) så nu tigger hon hundsaker. Matskålar, koppel, leksaker osv. Hon säger sig vara student och fattig. Alltså.. om man inte kan köpa en matskål, då ska man inte ha djur! Ska hon tigga ihop till nästa veterinärräkning? Eller hunden blir sjuk och kräver specialfoder? Jag kräks på folk som henne.

Idag kom nästa stjärna. Hon hade en råtta som fått cancer. Operationen skulle kosta 6000:-, vilket hon absolut inte hade och bad folk sätta in pengar på hennes konto. Hon kunde inte se på när råttan blev sjukare bara, hon måste ha hjälp. Den var inte försäkrad för hon hade bara haft den en månad (?) Snälla rädda den, den var hela hennes liv.
-Hon har haft råttan en månad och den är redan hennes liv? Det var en vuxen människa. Råttan var bara 8 månader och tyvärr brukar tumörer återkomma snabbt. Sååå-- du har haft råttan 1 månad, inte orkat försäkra den, den är sjuk och du har inte råd med operation, en operation med halvdålig prognos ändå. Ta bort råttan.

Ja saker kan hända, livet kan förändras. Man kan ha haft bra förutsättningar och sen gick det åt skogen. Jag vet det och därför uppskattar jag att det finns organisationer som kan hjälpa till i krisfall. Men om man ska behöva tigga innan man ens skaffat djuret, eller de första månaderna, då har man inte tänkt,

Oh en till sak. Såg en annons på en 12-veckors valp, blandras av några småraser i storlek av papillon typ. Tjejen var tvungen att omplacera den för hon hade inte den tid det behövdes. URSÄKTA!! Hon har haft hunden MAX 4 veckor och kommit på att valp kanske inte var så kul. Såna människor gör mig ännu mer förbannade. Tänk innan, hur svårt kan det vara? Eller fattar folk inte att valpar kissar inne, tuggar sönder dina fina skor, behöver ut varannan timme och ylar om de lämnas ensamma för tidigt? Tror de att man plockar hem en gullig hårboll och sen är det klart? Den är uppfostrad, lydig och färdig liksom? Gå ut med den 3 gånger om dagen och klia lite på magen så blir det bra?

Nej usch, vilka människor det finns. Stackars djur som kommer i kläm.

Nepp, ska försöka undvika klia myggbett en stund till. Ha en fin midsommar gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar