fredag 1 maj 2015

Sån superfin körtur!

Jag tog med Eldas på tur med vagnen idag. Jag har ju skaffat springrem åt honom, typ den bästa uppfinningen någonsin. Nu kan han inte springa med huvudet bland molnen och han kan inte heller kasta upp huvudet för att komma undan bettet. Det innebär en häst i finare form som lyssnar bättre på bettet. underbart!

Han fick en rejäl joggingrunda idag. Vi körde lite extrarundor så det blev längre. Nu kan jag ju utan bråk bara sätta honom i jogg och låta honom rulla på.
Sen skritt i alla uppför och nerförsbackar. Det har verkligen gett resultat. Den omusklade hästen börjar få hjärterumpa. Rumpmuskler minsann! Vi har jobbat på bra med fokus på att bygga muskler. Kondis behöver han inte, han har enorm kondis, han behöver muskler så han kan bära sig rätt.

Sen på slutet fick han faktiskt släppa loss och ladda ur i redig travartrav. Han var så himla duktig hela rundan så jag släppte så fick han ösa. Gullehästen saktade automatiskt ner i kurvan, nästan till skritt, sen fullt ös igen. Så duktig!!

I morgon blir det ridtur. Hoppas vädret är snällt. Idag hade vi tur och hann göra allt innan regnet kom för det regnade rejält när det väl började. Få se hur morgondagen ser ut. Jag är på hugget minsann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar