torsdag 14 maj 2015

Löst arbete på banan

Jag kände mig rätt slö och håglös idag så Eldas fick göra jobbet. Jag satte på chambon som hjälp för honom att inte springa som en giraff och sen jobbade vi löst på banan. Han lyssnar rätt bra på rösten faktiskt. Man kan be om skritt och trav och ändra tempo hyfsat. Han ville dock inte alls gå i vänster varv. Han tjuvbytte varv hela tiden så antagligen är det jobbigt för honom. I början går han och stretar men till slut slappnar han ju av i formen.



Först ser det ute lite såhär. Springa snabbt med högt huvud
Sen slappnar han av



Inget träningspass är väl komplett utan publik? Lite kul att det var just Cissis 3 hästar som hamnade på rad, tripp, trapp trull. 



När man byter varv måste man spänna sig igen.

Det satt ganska hårt inne i det här varvet. Han ville inte alls. 


Men till slut kunde han slappna av lite
Ibland kanske han överdrev den låga formen lite *s*


Fårpubliken får man inte glömma

Han var duktig Eldas. Jag trodde inte han skulle kunna fokusera alls. Nahjar kom hem häromdagen så flocken är lite svajjig just nu, eller snarare Eldas är svajjig som måste kolla så inte Bahnjar blir polare med någon för det får han inte.
När jag skulle hämta Eldas från hagen höll han på att kolla så inte Nahjar stod på samma sida om silagebalen som han gjorde. Så när jag kom ville han först inte med, han kom och kollade läget, såg grimman och drog en repa. Han gör aldrig sånt fjanteri annars. Men när jag gosat med Lilleman blev han för avis så han följde med in. Men han stannade flera gånger och spanade bakåt. Det kommer ju lugna ner sig om några dagar.

När jag lockat ner alla hästarna till där vi var och tränade så passade kossorna på att ta över balen. De jobbar i skift. 

Ja det var den dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar