tisdag 27 januari 2015

Ja varför använda lönen till något roligt när man lika gärna kan köpa medicin?

Folk pikar ibland om att det måste vara så skönt att vara sjukskriven. Kunna göra vad man vill hela dagarna, sova länge, leva fågelfritt och härligt.
Jag orkar faktiskt inte morra om saken längre. Om folk tror det är så det är att vara sjukskriven så får de väl leva i sin insnöade lilla värld.

För det första: ska man vara sjukskriven så ska man vara sjuk. Jag är sjuk. Det betyder att mina dåliga dagar spenderas i sängen med noll ork till annat än att kissa och släppa ut/mata hundarna typ. Så där försvann det fågelfria livet där man tar dagen som den kommer och gör härliga saker hela tiden. Som betald semester hur länge som helst.
Sen ekonomin. Jag förlorar drygt 4000 i månaden på att vara sjukskriven. Sug på den... 4000 kr i månaden. Jag var inte högavlönad till att börja med. Nu lever man verkligen från utbetalning till utbetalning. Med den ekonomin är det inte heller riktigt så att man kan leva sådär fritt och härligt som folk verkar tro att man lever.

Med min sjukdom kommer mediciner, en jävla massa mediciner. Mitt högkostnadsskydd har gått ut på apoteket och idag var dags att fixa nya mediciner. Det var två sorter av totalt 7 sorter jag tar. Det gick på sisådär 1300. Jajamen... 1300:- på mediciner. Det känns skönt såhär direkt efter utbetalning.

Medicinerna har också fina biverkningar: som muntorrhet så tänderna blir hur dåliga som helst. Nej man får ingen rabatt på tandvård som långtidssjukskriven. Och ja jag ska till tandis den här månaden.

Sen blir man osocial, känner sig oproduktiv och rätt värdelös. Man hamnar i en rävsax när man börjar känna sig såpass pigg så man kan börja jobba: vem anställer en långtidssjukskriven människa? Det skriks om att man inte ska vara sjuk, man ska ut i arbete, men om ingen jävel vill anställa någon som varit/är sjukskriven då? Herregud jag jagade ju platser att arbetsträna på som en blådåre och fick nej överallt. De vill inte ens ta emot oss som gratis arbetskraft så vem fasen vill ge lön dessutom? Jag vill jobba, jag tror jag är i ett läge där jag bara blir sämre av att gå hemma nu. Jag behöver ut, få rutiner, träffa folk, känna mig nyttig och använda hjärnan. Jag är inte dålig på mitt jobb på något sätt.

Så ni som pikar om hur gött det skulle vara att vara sjukskriven, ni kan ta er i arslet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar