tisdag 20 januari 2015

Dags för USA att ta tag i vapenlagarna?

2-åring skjuter ihjäl sin mamma
5-åring skjuter ihjäl sin 9 månader gamla lillebror

I ena fallet lyckas barnet komma åt mammans pistol i hennes handväska (när de var ute och handlade mat), i andra fallet låg en pistol framme på sängen.
Det är ju varken första eller sista gångerna barn lyckas få tag på vapen och skjuta människor. Hur kan man ha skarpladdade vapen framme så att barn kan få tag på dom?
Behöver man verkligen gå runt med skarpladdat vapen i handväskan när man ska handla mat? Den kvinnan hade med sig flera barn som alla fick se sin mamma bli skjuten till döds av ett syskon.
Läste nyligen om en kvinna som sköt sin make också. Han överlevde dock som tur var. Han hade gått till jobbet men återvände hem för att överraska frun med romantisk frukost på sängen. Tacken för det? Hon trodde han var en tjuv så hon sköt honom. Numer tittar man tydligen inte innan man skjuter, man varnar tydligen inte heller.

Varför är det så viktigt att få ha vapen hemma? Om inte alla har vapen så behöver man ju inte vapen för att skydda sig. Nu skjuter alla på alla istället. Alla skolskjutningar t.ex. Är väl ingen slump att de händer i just USA.
Så okej, man vill ha vapen för att känna sig trygg (hur trygg man nu är när man riskerar bli skjuten av sina barn) Ha pistolen inlåst på ett bra ställe då. Ha en låda bredvid sängen, låst, där barnen inte kommer åt den. Ha ett vapenskåp. Gå inte runt med skarpladdat vapen i handväskan när du ska handla mat. Det är ju helt sinnessjukt!
Fattar de inte att det bara gör saken värre? Att alla kan skjuta alla leder väl inte till någon trygghet? Vem skjuter först? Att inte ens titta vem fasen man skjuter är ju också vansinne. "Åh jag hör nåt, bäst att skjuta först och titta sen"
Hur traumatiserade blir inte de barn som råkat skjuta någon? Och hur vet barn skillnad på en leksakspistol och en riktig pistol? Vem faen har ett laddat vapen liggandes framme på sängen i ett hus där barn vistas?

Nej det är dags att de tittar över sin vapenfixering. Det kommer inte bli bättre direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar