tisdag 14 maj 2013

Vaccin i näsan... ska det vara så?

Zaxtax var till veterinären idag för sin årliga vaccination och allmänna koll på hälsan. Han ligger stabilt på samma vikt, hjärtat lät bra och han har bra tänder för sin ålder. Han är ju 10 år nu min pälskling så han är senior. Men han fick beröm för att vara i bra skick för åldern och det var ju bara bra.

Han var dock lite smågrumlig i ena ögat, men det var inget att tänka på egentligen. De konstiga utväxterna var gubbvårtor. Fick tips på bedövande salva så kliar dom inte. Gällande stelhet i bakkärran gjorde jag redan det man ska, ger glucosamin och laxolja i maten. Så det var inget att fundera så mycket på heller, börjar han visa tecken på att få ont så kan man börja överväga smärtlindring, men han verkar inte ha ont, verkar mest vara stel. Han springer ju fortfarande som en idiot ibland, hoppar ner och upp i möblerna utan ansträngning och helt frivilligt..
Sen har han en knöl på ena sidan. Jag trodde det var en muskelknut men veterinären trodde det var en fettansamling, men kan ju inte garantera att det inte är en cysta. Hon tyckte dock inte man skulle operera honom så som det såg ut just nu. Det var bättre att hålla koll och se så den inte växer. Han störs ju inte av den, den sitter inte på något dumt ställe och är man 10 år kanske man kan slippa gå igenom att bli sövd, sen läketid osv om det är något ofarligt som en fettansamling. Kanske gör mer skada än nytta för honom. Usch vill inte tänka på honom som gamling ju. Ångest!

Till vaccinet då. De ger det ju i näsan nu för tiden. Antar att det känns lite som när man själv tar näsdroppar. Zaxon tyckte det smakade svinäckligt i alla fall.

Sådär går det till, nej inte Zax på bilden, den är lånad. 


För övrigt fick vi beröm för den innovativa lejonklippningen. De tyckte minsann han var stilig och att han och Pixie matchar varandra nu. Nu var ju inte klippningen med flit utan maskinen dog och jag fick improvisera med sax och grejer för att ens få det något sånär jämnt. Men ja, det är ju funktionellt. Han slipper få värmeslag i sommar och det är huvudsaken.

Det försvann en del päls ja. Halskrage och svanstipp är kvar bara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar