måndag 20 maj 2013

Åka till bilprovningen i körbar bil-låta dom ha sönder den-få körförbud och får inte lämna deras parkering. Summa: 320:-


Har väntat lite för länge med att besikta bilen, så blev väldans glad när jag fick en tid i morse. Snälla pappa har ju bytt bromsbelägg så nu låter inte bilen som ett vrak längre. Så, morgontrött och jävlig tog jag kära bilen och drog iväg. En karl tar emot mig och säger glatt "jag lånar bilen lite" och jag satte mig för att spela spel på mobilen. Det gick 2-3 minuter sen kommer karljäveln fram till mig och säger "oj, jag tror bromsröret gick av". Jahaja. Det var helt innan han började härja med bilen.

Han fick besök av några kollegor under min kära bil och konfererade lite. Ja de kom fram till att bromsröret visst gått av och nu hade jag minsann körförbud. Karln körde iväg bilen, satte ett klistermärke på rutan och informerade mig sen att nej jag får inte lämna parkeringen på egen hand och nej jag ska helst inte bogsera bilen, men han kan ju inte stoppa mig. Sen tog han 320:- betalt och sa hej då. Happ, där stog jag på en parkering, typ halv 10 på morgonen, 2 mil hemifrån och kände mest för att sätta mig ner och gråta.

Men gråta hjälper ju inte så jag ringde snälla Jenny som har semester (tack gud) och kunde hämta mig. Sen ringde jag pappa och hade lite panik. Pappa fixade en verkstad som kunde fixa eländet och besikta om bilen bara jag fick dit den. Så jag och Jenny bogserade iväg min bil, vilket känns lite halvlöjligt när man kan gasa alldeles finfint själv. Som om det inte vore nog gick bogserlinan av, men vi krånglade oss fram i alla fall.

Så min tappra bil står på verkstan och de skulle förhoppningsvis laga den på onsdag. Det var ju inga andra jättefel egentligen, båda längsgående bromsrören skulle bytas, handbromsen justeras, en lampa bytas och halvljuset var lite för lågt inställt. Lamporna kan till och med jag fixa själv. Nya bromsrör skulle kostat 700 totalt, men nu blev det ju lite panik när han hade sönder bilen dårå, istället för att ge 2:or på rören och låta mig åka och laga eländet (eller ja, pappa då)

Jag känner mig lite bitter. När de har sönder grejerna borde de typ betala taxi så folk kommer hem. Visst röret behövde bytas, men jag hade tagit mig hem i alla fall. Karljävel. För Jenny har de dragit av handbromsvajern en gång. Ja visst ska de kolla så bilen är bra, men måste de verkligen ha sönder den bara för att bevisa sin sak? Kan de inte bara dela ut en 2:a och låta folk få en chans att laga det innan de sabbat bilen helt? Jävla människor.

Dagens hjälte är helt klart Jenny! Tack! Hon räddade mig från att behöva gråta på parkeringen, jag kom hem, bilen kom till verkstaden och jag kunde till och med passa tiden hos doktorn. Nu har jag husarrest tills bilen är lagad då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar