fredag 10 maj 2013

Helt sjukt hur pengakåta folk är egentligen

Är med på en del köp och sälj-sidor på fejjan eftersom jag rensat ur massa saker jag inte använder och vill bli av med. Hursomhelst stör det mig lite att så många utan att blinka lurar folk på pengar. Jag gillar Ebay så kollar där lite då och då. Jag shoppar en hel del därifrån och har aldrig haft problem. det gör då också att jag känner igen saker jag sett där, som smycken, hundsaker, handväskor och sånt.

Så.. kan någon då förklara hur ett halsband som på Ebay kostar 7 kronor, och fri frakt från Kina, kan gå på 75 spänn + frakt när någon bimbo säljer det här? De låtsas så fint att de haft garderobsrensning och bara hittade 200 saker att sälja, gärna dubletter också, för de är ju "shoppingberoende".
Yeah riiiight! Shoppar man saker från Kina är det ofta fraktfritt och man får rabatter om man köper mer åt gången. Så för 70 spänn kan hon då få hem 10 halsband och dra in 750 kronor. Det är en vinst på 680 kronor. Det är väl en rätt lönsam "garderobsrensning"?

Allt på bilden: 0,99 dollar styck. Alltså 6.50 kr ungefär. 


Samma gäller hundkläder. De kanske kostar 30 spänn på Ebay men 100 kronor här. Eller skal till mobiler, kostar 10-20 kr på Ebay och bra mycket mer här.


Skal till Iphone: 7 spänn

Jag kan fatta om det är ett märke man betalar för, men i de här fallen är det exakt samma sak. Man kan se fenomenet på Ebay också. En sak som man köper direkt från Kina för 50 spänn kan säljas av en säljare i England för 120 spänn. Så kanske man tänker att en vara från England ju måste vara mer hållbar och betalar extra, men det är exakt samma vara. Man har bara betalat en massa pengar för att någon är mellanhand.
Kan ju säga att många av de stora bloggerskorna som har sina "bloppisar" och säljer saker de tröttnat på har saker från Kina. Sen blir det snordyrt istället.

Också 0,99 dollar styck. Ses ganska ofta för 50 kr och uppåt här. 


Så.. har någon garderobsrensning och hittar 200 saker att sälja kan man nog ta och fundera på om det inte är så att de köpt in ett stort lager och lurar röven av människor som inte vet bättre. Jag har säkert också gått på det och betalat överpris massor av gånger, men nu känner jag igen lite saker iaf. Så.. in på Ebay och kolla läget. Det har alltid funkat bra när jag shoppat därifrån. Det är grymt lång leveranstid från kina dock, vilket väl är lite segt. Men det kommer fram till slut. I något fall där varan inte kommit fram har säljaren erbjudit sig att betala tillbaka summan eller skicka igen. Så till slut har sakerna kommit.

70 spänn


Speciellt när det gäller märken borde man kolla först. Det säljs hur mycket kopior som helst för inga pengar alls, som sen säljs vidare som äkta vara till redigt överpris. Var försiktiga därute i shoppardjungeln. Kräv kvitto och äkthetsbevis på märkessaker. Samma sak med cyklar/elektronik och sånt som är stöldbegärligt. Nu har man större ansvar som köpare och kan åka dit själv om man köpt stöldgods.

Jaja.. ska sluta irritera mig nu. Kanske...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar