lördag 11 maj 2013

En hästig dag ( o Jennys nya mobilbesatthet)

Dagen började inte så bra, eller det började igår kväll. Pixielurs mage gillade inte kortisonet kan man ju lugnt säga. Hon bajsade typ vatten och fick sköljas av i duschen efter varje utgång. Det är inte enbart roligt om man är vovve. Så natten gick väl sådär, lite spring ut och in. Hon fick ris som kokades med en gnutta köttbuljong och några mosade köttbullar. Det verkade göra susen. Hon var sisådär imorse men piggade på sig under dagen. Nu är hon däckad och snarkar i sin korg.



I alla fall följde vi med när Jennys midget Dessie skulle flytta. Ponnyn är mindre än en grand danois typ. Hon skulle släppas i hage med 8 storhästar och 2 småponnisar. Med Deedoo och Garres mördarjakt på henne i minnet var det lite nervöst, men hagen där dom går är ju enorm, alltså..enorm så hon kommer ju undan.

Sagt och gjort gick vi ut i hagen. Gänget hängde lite slappt längre upp i hagen och struntade fullständigt i liten ponny och nytt folk på plats. Dessie nosade på alla högar och såg lite förvirrad ut. Efter att ingen gjort någon ansats att hälsa på varandra fick vi lite fart på Dessie som drog iväg rakt mot flocken. Jajamen, ska man göra nåt ska man göra det ordentligt. Nu blev det lite fart på gänget (inte så mycket fart på russet och fjordingen dock). Dessie hade snyggaste traven ever men slog över i köttbullegalopp. Hon förföljdes först mest av tre araber, sen kom dom andra. Men pondus har hon den lilla, ingen vågade sig på henne. När hon stannade, stannade resten också på behörigt avstånd. Det var en kort jakt på max 5 minuter, sen var maten roligare.

Dessie blev först kompis med Eldas. Han är en enormt! snygg kallblodstravare. Helt sjukt fin! Han är tydligen bossen i hagen så det var ju ett bra val. Han skyddade henne mot resten när de klev in i en lite smalare del av hagen. När Eldas tröttnade tog russet över, det är andraboss. Ingen fick komma för nära och Dessie stog i "bo" Hur sött som helst. Blir nog bra det där.

Pollyboll flyttade till travet och får umgås med jämlikar. De kanske kan lära henne lite insidehemligheter?

Jenny har då skaffat sig en smartphone och precis som alla andra nyfödda androidanvändare var hon lite besatt. Inte överdrivet mycket, bara lite lagom.

Så..ja.. det var väl den dagen. Kvällen har ägnats åt att slappa. Lagom lördagssyssla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar