måndag 13 september 2010

På´t igen som dom säger

Fick med mig Jenny som sällskap idag på körtur med Raffe. Ville komma ut rätt snart igen så vi inte hänger upp oss på katastrofturen sist. Det började ju lite sådär dock...

Raffe vill inte riktigt bli selad, eller rättare sagt stå still när han blir selad. Hade bundit upp honom ute och kom med selen, Raffe backade lite och där klädde han av sig grimman o drog ja. Vid närmare inspektion drog han av pistolhaken i grimman helt enkelt. Härligt. Hämtade honom, drog på 2 grimmor o 2 grimskaft + att Jenny stod framför och lugnade honom. Ja då backade han.. drog av ett grimskaft rakt av och lyckades liksom knyta upp det andra. Han travade iväg lite men tyckte det var drygt att trampa på grimskaftet så han lät Jenny rädda honom. Då gav jag upp och ställde honom inne istället och fick på selen.

I vagnen gick han utan problem, men sen är det ju starterna. Han har så jäkla bråttom iväg. Han är precis likadan när man rider, man hinner precis få ner rumpan i sadeln så drar han iväg. Så höll han på nu också, Jenny stod framför så han backade, gick åt sidan och fjantade. Sen fick han gå och det går snabbt i 5 meter kanske och sen lugnar han sig. Löjl bara.

Körturen förflöt utan problem. Han är jätterolig att köra, pigg och framåt. Man ber honom trava och han håller sen trav själv tills man ber honom sakta av. Vi körde samma väg som sist och han var lite pigg där vi skenade sist men inte överdrivet fjantig eller så.
Hemma i stallet var han rätt svettig efter all trav så han svampades av och fick sen sin nya fleecepyjamas.

Det har fötts kissebebisar i stallet. 4 stålgrå små liv.. nejdå jag ska inte ha någon. Jag ska INTE ha någon..nej INTE!
Hantverkare har varit på plats också. De ska fixa taket som knäcktes i vintras, sen göra om så det blir 4 boxar och gjuta platta i ladan till framtida sadelkammare. Han kunde nog fixa typ en barack som mer eller mindre tillfällig sadelkammare tills vidare. Den sadelkammare vi har idag kommer rivas så att box 4 får plats. Ska bli görspännande att se hur det blir! Kommer bli döfint. Stallet är superfint och fräscht redan idag.

Imorgon röntgas gängets travhäst också. Får hoppas hon går igenom så får vi en liten tjej till stallet. Hon kommer se ut som ett anorektiskt föl bredvid bumlingpojkarna ju.

Ja Raffe har fått jättefina ben förresten. Nästan inge mugg kvar. Jag smörjer o grejar. O så har manen växt ut finfint igen så han ser helt galen ut haha. Han har liksom 5-10 cm stubb mitt i manen, det han kliade av förut, så det ser ut som han har långt på sidorna och är stubbad i mitten. Hehe.. inte vackert men det blir ju fint sen när det vuxit ut. Får ta o raka benen på pållarna nån dag också..ta det i helgen kanske. Börjar bli långt.

Jaja.. NU ska jag ta en dusch. Fryser.. o är hungrig. Tror te, havregrynsgröt o 2 ägg blir bra.

Ha de!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar