lördag 4 februari 2012

Skare va en hundmössa kanske?

Jag kan inte sova. Ovanligt. Voffelito låg i soffan intill så jag drog loss lite lös underull. Ja resultatet ser ni på bilden. Han fäller som en tok redan med andra ord. underullen lossnar så dels ser han helt skabbig ut, dels hittar man små tofsar överallt här hemma.

Nåja, mitt i natten får man ju bra idéer så jag har bestämt mig för att spara all underull och skicka iväg och få det gjort till garn sen. Jag har läst på nätet och tydligen ska hundgarn vara supervarmt, varmare än fårull, men inte riktigt lika slitstarkt. Kanske passar bättre som mössa då än sockor, även om sockor är vanligt tydligen. Så ja, jag ska spara all ull nu under våren. Det blir ju 1-2 matkassar fulla. Sen skicka iväg o få det gjort till garn och sen be snälla mamma att sticka mössa åt mig. Enligt de som använder hundullskläder så funkar det precis som vanlig ull. Handtvätt gäller förstås.

Vovvelito blir ju 9 år i år. Han har väl inte en evighet kvar här bland oss. Kan ju kanske vara roligt att ha något minne av honom också. Fast då kanske man skulle tova en liten minihund eller nåt. Jaja.. vovven lider ju inte, ullen ramlar ju bort av sig självt, jag blir varm och ja.. ekologiskt och fint. Nån som vill ha en hundmössa? Det kanske räcker till två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar