torsdag 20 maj 2010

Garre den smarte

Hemsk dag på jobbet idag. arbetsuppgiften som jag trodde var nästan klar var inte alls nästan klar. Den blev galet komplicerad istället. Illa..

Stallet däremot gick kanon!
Jag o Jenny red Dido på banan och han började tom söka sig neråt på volten. Fick fina galopper i båda varven och några skänkelvikningar. Han var ok med att jag jobbade med hjälp av tyglarna också, även om jag hade alldeles för långa tyglar om man jämför med hur man rider normalt.
Vi övade på att backa. Han kan ju inte det. Han tror att jag vill framdelsvända så han svänger ut rumpan direkt. Med hjälp av Jenny som visade honom vad jag menar så gick det bättre.

Garre blev tömkörd på banan och jag blev ju helt ställd över hur snabbt han fattar saker. Är väl 3e eller 4e gången han tömkörs överhuvudtaget och stanna, gå och svänga går hur bra som helst. Jenny kunde släppa och låta honom gå själv därframme. Jag tömkörde lite på volt och han fattade det också. Han kunde tom trava på volt och fattade det muntliga kommandot för trav på 3:e försöket liksom.
Om man tänker på att han första gången var livrädd för tömmarna, försökte vända och inte fattade grejen så har vi kommit enormt långt. Jag gick bakom och skrapade fötterna i gruset, hoppade o studsade, drog med pisken längs backen osv. Han kikade lite men sen var det lugnt. Han är verkligen sjukt rolig att jobba med! Tror han kommer bli bra att rida sen också, han har ju lite motor.

Imorgon blir det fjordstallet o köra häst. Får se om vi kanske hinner tömköra Yuri också. Det är sjukt vad jag lärt mig saker hos fjordarna egentligen. Märker det nu ju o det känns kanon!

Nu är det sova iallafall. Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar