måndag 24 maj 2010

Bakslagets dag

Ja man vet ju att bakslagen kommer förr eller senare. Det hör till när man jobbar med djur men idag var båda hästarna lite off.
Dido var seg, tror de senaste dagarnas äckliga kvava luft gjort sitt.

Garre däremot var galen. Han var det redan i stallet, kastade sig hejdlöst när jag fixade i ordning tömmarna. Ute var han inte bättre, han snurrade runt, var rädd för tömmarna, rädd för världen. Han glömde hur man går framåt och backade istället. Han kunde inte stå still, han kunde inte svänga. Ja herrejösses.. Han såg ut som om det var första gången ungefär. Jag som var trött efter ridandet och hade planerat en soft bustur med Garre fick bita i det sura äpplet och jobba, jobba och jobba. Volter, fram o tillbaka, försök behålla tålamodet för så fort frustrationen tog över och jag tänkte tvinga honom att fatta så flippade han ännu mer. Han slet sig en gång o tog en galoppvända på ridbanan. Så lugn o fin, lirka och visa istället. Till slut fick jag tömköra och gå alldeles intill honom för att ha kontroll. Men det släppte så han fattade. På väg hem lyssnade han på både halvhalter och svänga. Men vi var båda helt slut. Garre var genomsvettig även om han bara skrittat ( ytterst lite trav, max 4 varv på volt totalt) o han gick och stressbajsade hela tiden. Lillgubben hade väl en dålig dag helt enkelt.

Men det positiva var väl att jag fick jobba ordentligt så jag blev trött iallafall. Och fick jobba på tålamodet också.. och på slutet gick det ju bra. Söta hästen. Så nya tag på onsdag.. hej o hå.

Med vikten o ätandet har det gått sådär sista tiden. Jag fuskade några dar o kommer inte riktigt upp på banan. När jag är i stall 2 får jag ju motion så det räcker så det är väl tur det. Får skärpa till ätandet också. Man ska inte börja tänja på gränserna, då sitter man där direkt igen.

Nej nu ska tant sova. TRÖTT! Nattinatt

4 kommentarer:

  1. Kanske ska chilla lite med tömkörningen då? Det är väl ändå det enda ni gör med honom, utom vanliga pysslet? Och javisst man ska väl "nöta" till viss del, men han är ju inte van att göra annat än gå promenader i grimma lixom. Ni skulle ju löshoppat idag, kanske skulle nöjt er med det? Så det blir lite omväxling lixom. Måste ju hitta vad han tycker är roligt också, inte bara vad han är bra på. :)

    SvaraRadera
  2. Tror han hade en dålig dag bara. Han var på tårna redan i stallet, kastade sig hejdlöst för nya ljud o sådär. Så vi tänkte jobba honom lugn innan han fick vara lös men det gick ju sådär. Hade vi släppt honom direkt hade det blivit kaos. Så vi tar löshoppning på lördag istället och hoppas att han inte har nerverna på utsidan då också.
    I vanliga fall gillar han tömkörningen, speciellt traven. När han får länga trav en långsida ser han helt lycklig och och springer som en tok.
    Nu var allt bara läskigt och hemskt. Han skyggade för ljud hos grannen tom, brukar aldrig bry sig om ljud annars ju. Tokfnatt helt enkelt.

    SvaraRadera
  3. Jo men ja menar att även om det är kul ska man ju inte bara göra samma saker jämt. Då skulle jag också få dåliga dagar för jämnan ;)

    SvaraRadera
  4. Det gör vi inte. Vi har longerat, vi har busat löst på ridbanan. Vi varierar tömkörningen så ena gången är det mer rakt fram, andra gången på volt. Med tanke på att vi jobbat honom typ..6 gånger? Är det ju rätt bra variation.

    SvaraRadera