fredag 16 oktober 2015

"ridhussällskap sökes"

Kan man annonsera om sånt? Alltså, jag är ju rätt självständig och gör saker själv, men 2 saker känner jag mig inte bekväm med:

1. Åka och hoppa ensam. Jag vill ha någon med ifall något händer. Visst man ramlar av i skogen också men då springer Eldas hem (jäkla åsna) Är vi på en ridbana lite längre hemifrån vet jag inte var han tar vägen. Sen känns det som man kan ramla av värre när man hoppar. Känns bättre, säkrare med sällskap helt enkelt.

2. Rida i ridhuset själv. Vi har skrittavstånd till ridhus så det finns egentligen ingen anledning till att inte nyttja det. Meeeen... det är ett tävlingsstall. Sjukt fina hästar och proffsiga ryttare. Jag känner mig lite som en rosa elefant i sällskapet. Då känns det bättre om man är 2 rosa elefanter.
Vi har en ridbana på gården som funkar till vissa övningar, men i andra lägen blir den för liten för Eldas. Ska man jobba med volter på långsidorna, jobba på stor volt och slutligen galopp så räcker inte banan riktigt. Eldas har galopperat på den när jag jobbat honom lös och det är en smärre katastrof. Han håller på att gå omkull för det blir för snävt (nej jag ber inte om galopp, han tar den självmant ibland när vi jobbar trav)

Så, kan man skriva en annons kanske? Jag började rida Eldas igen i mars-april typ. På den tiden har jag hoppat 0 gånger och varit i ridhus 1 gång. Jag är jättehopprädd och varje gång det blir uppehåll får jag börja om. Vore bra om man kunde komma iväg varannan vecka kanske egentligen. Jag har försökt dra med Cissi men det har inte blivit av riktigt. Försökt med Virre också men hon har haft hoppträningar och inte satsat på att åka och hoppa själv så mycket. Så, ridhuskompis sökes?
Ella funderar på foderhäst. Jag håller tummarna lite för det av helt egoistiska skäl.

Sen vore en hästintresserad kompis allra tiders. En sån som tycker det är roligt att följa med och kolla på träningar/tävlingar. Någon som kan hålla hästen om man blir kissnödig, som kan hjälpa till att lasta.
I morgon ska jag på polishästträning del 2. Jag har sett fram emot det sjukt mycket. Cissi och Felicia skulle varit med så jag haft sällskap. Nu blev det inte så, så jag åker själv. Det vore okej om jag inte hade haft knäckt revben som gör ont. Har lite ångest för hur lastningen ska gå. Luckan bak har noll fjädring och man kan knappt stänga den när man är fit for fight.. nu.. tveksamt. Sen vet jag inte hur smidig sadlingen blir eftersom Eldas är lite på tårna när vi är borta.. men det löser sig. Det gör det ju alltid.
Men det är trist att alltid åka själv. Jag hade en kompis som fyllde alla önskemål, men det sket sig ju. Man vet inte vad man har förrän det är borta och nu märker jag vilken enorm skillnad det är. Bara att ha sällskap, ha hjälp, någon att bolla tankarna med efter dagen. Visst jag fixar det själv, har ju åkt ensam på både träningar och tävlingar, men det är inte lika roligt. Det är..ensamt. Så kontaktannons efter hästkompis kanske?

Sen är jag allmänt sur och bitter vilket inte hjälper ens lite. Smärtan efter att jag ramlat av blev ju inte bättre utan snarare värre. I förrgår åkte jag till doktorn och vi konstaterade att jag knäckt revben på ena sidan. Jag bad om hjälp mot värken, har kombinerat alvedon och ipren och det räckte inte.
Jo jag fick hjälp... fick mer alvedon och sen diklofenak. Jag menar.. har läkare aldrig haft rejält ont? Så jag ringde igår och förklarade att det inte funkar. Vore fint att kunna sova på nätterna i alla fall. Jag skulle bli uppringd under dagen. Blev jag det? Nepp. Jäkla skitdoktor.
Så nu väntar jag på att en sköterska ska ringa upp 15.15. Får se om läkaren ringer upp idag då.

Så, arg och bitter på sjukvården. Lite uppgiven inför morgondagen och duktigt smärtpåverkad. Jag är sur kort sagt.

Sen en skum sak. Hööks hästsport har kommenterat på min blogg och tackat för att jag stödjer deras rosa bandet-kampanj. Vilket jag ju gjort genom att köpa hundleksak och en mössa. Men hur vet dom det? Scary stuff! Jag menar.. googlar dom på alla som skriver om rosa bandet ihop med Hööks? Har jag en spion bland mina vänner? Vilket mysterium.

Trevlig helg på er! Var glada nu, jag är sur så det räcker åt allihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar