söndag 13 september 2015

Tiggarnas vara eller icke vara

Alla som jag diskuterat frågan med vet ju min ståndpunkt, jag anser att vi inte ska tillåta tiggare, dvs EU-migranterna. Inte för att folket ska få lida, utan för att deras hemländer ska ta ansvar för sina medborgare. De kan inte tjäna på att invånarna drar till andra länder för att tigga. Egentligen borde Sverige skicka fakturor på alla kostnader för sjukvård, polisinsatser osv som migranterna kostar oss till deras hemländer. De länderna har fått miljoner från EU för att kunna ta hand om den aktuella befolkningen men de gör det inte. Då anser jag inte att lösningen är att de ska tigga här, lösningen ligger i att hela EU sätter press på de länderna att göra rätt. Det är ändå EU-pengar de fått.

Anledning två är de merkostnader migranterna för med sig genom sin förstörelse. Hit hör absolut inte alla så jag dömer inte alla, men problemet finns och det växer. De saboterar sommarstugor, de bildar tältläger som förstör miljön totalt. Sopor, levande slaktdjur som får leva under fruktansvärda förhållanden. Nu senast läste jag om rastplatser i V-ås. Där trycker man ner blöjor och kaffesump i toaletterna så det blir stopp hela tiden. Några är även hotfulla och de smutsar ner nåt enormt. Kostnaderna för underhåll av rastplatserna exploderar med hur det är normalt. Nu pratar de om att låsa dom. Vilka förlorar på det (förutom migranterna) ja yrkeschaufförer t.ex., semesterfirande som blir nödiga under vägen. Toaletter smetas med blod och avföring

Jag läste i somras om ett företag där migranterna tagit sig in på deras mark. Det skulle kosta dom ca 50 000 att städa upp efter folket. 50 000! Det är pengar som förteget får ta från egen ficka och för vad? För att de äger mark som migranterna valt att skapa läger på.

Varför förstör dom för sig själva? Jag menar.. vem vill leva bland bajs och sopor? Varför kan de inte hålla lite rent? Svenska campingplatser har inte sopberg eller bajs överallt. Vill man inte leva i bättre standard än så? Eller de som är vid rastplatser, varför skapa stopp i toaletten för sig själva? De drabbas ju också. Jag föredrar fungerande toalett och stoppar således inte ner massa bråte i toaletten. För jag tror ju inte de är lågbegåvade, de måste ju fatta att en blöja i toaletten inte är en bra idé. Annars har vi låga tankar om dom.

Eller de som ockuperar fritidshus och förstör hela huset och allt innanmäte. Varför? Varför väljer de att bo i sopor och förstörelse. Varför inte bara snyggt och utan att förstöra bo där så kanske ägarna tycker det är okej?

Nu vet jag en röda korset här i Närke där man måste sluta låta migranterna låna gästtoaletten. Varför? P.g.a. misstanke om fuffens. De har betett sig märkligt, så som man helt enkelt inte använder en toalett. Misstanke om drogförsäljning eller liknande finns därför och toaletten har nu stängts. Man skyller på att den är trasig. Jag menar.. gå in på röda korset och fiffla på toaletten? Det handlar om folk som varit därinne i över en timme, folk som går in mer än en åt gången (små toaletter) osv. Konstigt beteende alltså. Hur sorgligt är inte det?
Hos oss bjussar vi på kaffe och bullar. Några har fått jackor gratis och några har fått ta med sig gratis barnkläder när de åkt hem. De flesta är trevliga, sen har vi någon som stinker sprit varje dag och några som verkligen försöker plocka på sig allt dom kan så vi får stoppa dom. Vi hjälper och ger, men man kan inte ge hur mycket som helst heller.

Jag såg en dokumentär från Bulgarien..eller Ungern. Kommer inte ihåg. Det var som kalla fakta typ. Det visade en hel liten by där huvudförsörjningen var att åka till Sverige och tigga. Borgmästaren tyckte det var skitfint. Folk åkte till Sverige och kom sen tillbaka och byggde hus. Byn hade från början typ 20 invånare och hade nu 300. Alla nykomlingar levde på tiggeri i Sverige. De besökte en kvinna i Sverige som skrek att det var synd om henne och de skulle bara se hur hon bodde. Hon bodde i aktuell by och hade ett fint hus med järngrindar och allt. Inte bodde hon i ruckel.

Det är väl det som är synd. Det finns så många myglare. Folk som sitter med kryckor, men sen vid dagens slut slänger de kryckorna på axeln och knallar hemåt. Folk som faktiskt inte är så fattiga som man tror. Kriminella som följer med på köpet och slutligen de som förstör så enormt mycket. Det vore intressant att få en årsredovisning för kostnaderna för att städa upp efter alla läger, alla rastplatser, parkeringar, utkant på parker. Slå ihop kostnaden från både kommun och privata företag. Då ser man hur mycket det kostar oss. Det är ju då förutom sjukvård, polisinsatser och följder av de som är kriminella.
Där i högen drunknar de skötsamma, de trevliga, de som inte är kriminella, de som inte skitar ner så förbannat och de som är fattiga "på riktigt". Sorgligt är det och ohållbart. Något måste göras, men vad?
Tiggare får stanna i 3 månader, alla resenärer inom EU har samma rätt så åker jag till England får jag stanna i  månader utan visum. Vem kollar det? Absolut ingen skulle jag tro.

Jag känner mig lite trött. Hjälp hemlösa därhemma och stoppa de ohederliga från att komma hit. Det är min åsikt.

1 kommentar: