tisdag 18 november 2014

Det finns hopp om livet

Börjar vakna till liv nu tro?

Idag har jag vikt och lagt in ett gigantiskt berg tvätt. Sen tömde jag alla kattlådor och gjorde rent samt fyllde på med helt nytt strö. Jag fick ju kattsand igår. Till mina 3 lådor gick det åt 40 liter sand (18 kg). Tur jag hittat ett ställe som är billigt. Jag använder Öko plus. Det är träbaserat och miljövänligt. Man kan slänga det på gödselstacken eller använda i trädgården. Eftersom det är trä så förmultnar det ju. Vanlig kattsand är ju gjord av lera/berg så det förmultnar inte. EGENTLIGEN ska man lämna det på sopstation t.o.m (det kan variera lite mellan olika kommuner). Hur många gör det? Alla slänger det väl i soporna. Men mitt går finfint att ha i trädgården. Det funkar bra också, blir fina klumpar som håller ihop bra. Visst luktar det när de precis bajsat men det gör det ju alltid. Så det är mitt tips. Nu säljs det inte i butiker här, inte som jag sett. Men jag beställer här och får då 18 kr, 40 liter för 279 kr. Det väger ju mindre så en stor påse av det här är som en stor säck hundfoder, eller hästfoder. Annars brukar ju 10 kilo kattsand vara som en matkasse max. Så man får mycket för pengarna. När jag hade vanlig sand gick det ät 4 förpackningar när jag fyllde med helt ny sand. En förpackning ligger runt 100 kr typ så ja, det blir mycket billigare nu. Sen känns det ju bra att det är miljövänligt. Det är godkänt för att spola ner i toaletten men det gör jag inte. Vill ju inte orsaka stopp. Fast det står att det löses upp direkt, men de här rören är ju ålderdomliga. Det är gjort av gran och tall.
Sen är det ju rätt gött att få det hemkört till dörren och slippa släpa på eländet också.
Ska väl tillägga att mina 3 kattlådor i själva verket är en kattlåda, en mediumstor plastback och en riktigt stor plastback. Då går det åt en del.



Men ja det är vad jag har gjort idag. Planerar att göra broccoligratäng till mat. Duktig dag idag! Det är liksom mycket för att vara mig. Kanske börjar jag vakna till liv igen? Man kan ju hoppas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar