onsdag 26 oktober 2011

Älggryta med cocosmjölk och teriyaki


Idag tänkte jag blanda asiatiskt och värmländsk. Jag hade värmländs älg och broccoli, lite neutral svamp och sedan cocosmjölk och teriyakisås. Det kan inte bli annat än gott.
På bilden har inte cocsmjölken tillsatts ännu och man hade lött kunnat slänga i lite nudlar och haft en färdig wok. Gott!


Men gör såhär:
Skär älgköttet i små bitar, mindre än vid kalops och liknande då den här inte ska koka i evigheter.
Släng i broccoli eller annan valfri grönsak
I med lite svamp
Bryn alltihop, jag hade på pepparmix och dränkte det hela i teriyakimarinad så det fick steka rätt hårt i marinaden.
Tillsätt slutligen cocosmjölken. Går att byta ut mot grädde eller liknande med lite annan slutsmak.
Då både teriyaki och cocosmjölk är lite sött tillsatte jag vanlig soja och gammalt hederlig salt tills det blev lagom. Redde såsen lite med maizena och resultatet blev såhär:

Till det hela serveras fullkornsris. Och det var himmelskt.
Så då vet vi, utvandrar älgarna till Asien kommer maten bli kanongod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar