lördag 14 maj 2011

Korkade djur? Inte mina!

Ibland funderar jag på om katterna dricker tillräckligt mycket vatten, tycker inte det går åt så mycket i skålarna. Men mina djur är ju lite speciella, på gott och ont. Mina kära katter gillar ju färskt vatten, direkt ur kranen helst. Tur för dom att jag har läckande kranar då. I badrummet vet jag att i alla fall 2 katter gärna hoppar upp i handfatet och dricker direkt ur kranen. I köket är nog alla o dricker direkt ur kranen när den droppar. Smarta djur det där.

Hunden är inte så dum han heller. Han vet väldigt väl när han gjort något som han inte får. Som häromdagen:
Jag kom hem och möttes av en extatisk hund. Han sprang ut och in genom dörren, runt runt, studsade och skuttade. Jo han brukar välkomna mig hem men det brukar mer vara ett snabbt hej och sen ut för att kissa. Nu rusade han några meter ut på gräsmattan o sen in igen. Allt i full fart. Jag fick slänga ut honom till slut. O genast blev jag ju misstänksam för sådär beter han sig bara om han gjort nåt dumt.
Mycket riktigt, jag går in i köket och någon har pillat upp skåpet till soporna, dragit ut soppåsen och haft fest på köksgolvet. Hurra!
Undrar hur han tänker då, kära hund. Försöker han med en undanledande manöver så jag inte ska upptäcka hans bus? Eller försöker han vara så söt så jag inte orkar bli arg på honom? Jag brukar bara peka på buset och fråga vad han gjort. Då sänker han huvudet och lommar därifrån. Han vet så väl!
Men man kan ju inte skälla i efterhand så det brukar räcka.

Vad vore livet utan djur egentligen? Sjukt jäkla tråkigt! (Men kanske lite skönt att inte ha hår överallt?)

För övrigt är jag helt slut. O har huvudvärk. Jobbigt med nytt jobb för hjärnan. Ska försöka sova svintidigt idag så jag inte sover bort hela dagen imorgon igen. Kram kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar