onsdag 4 maj 2011

Dido kan visst hoppa!

Bra hästdag idag. Jenny red Garre en liten runda i trädgården. Med tanke på den flygturen hon fick uppleva sist hon försökte är jag imponerad att hon vågade sig upp. Garre stod som en klippa. Jag har slängt ihop några lastpallar att använda som upphoppshjälp. Garre stod alldeles still intill och väntade medan Jenny tvekade, o han väntade..o han väntade. Han stod nog blickstilla i 5 minuter och sen hoppade hon upp. Inte en reaktion. Vi tog ett varv i trädgården och sen hoppade Jenny av, återigen, inte en reaktion. Duktig häst!

Jag skulle testa lite sen men då hade Garre fått massa godis och tappat allt fokus så det var helt hopplöst att få honom att stå intill lastpallarna. Han sköt bara ut rumpan hela tiden. Så vi snurrade runt, varv på varv på varv. När han efter säkert 10-15 minuter äntligen hamnade i läge kände jag att det fick vara nog. Jag skuttade lite i stigbygeln, berömde och så slutade vi. Tror vi får vänta lite med godiset nästa gång så han inte helt tappar fokus.

Sen skulle vi löshoppa Dido och Polly. Håhåjaja. Dido kan ju inte hoppa, eller vägrar rättare sagt. Han bjuder superfint på hindren, tvärnitar och kliver över. Rolig häst. Jag red barbacka upp till paddocken, vilket inte är en bedrift i sig då Dido är världens stabilaste, men jag var livrädd. Avskyr att rida barbacka, så därför bör jag passa på nu när jag rider Dido. Aja.. vi kom upp i alla fall och byggde bana. Polly fick börja hoppa, hon har aldrig sett ett hinder förut typ, och det var inte vackert. Jisses vilka enorma grodhopp hon gjorde. De fick hoppa modiga 40, 50 och 60 cm, startar enkelt, men Polly hoppade hur stort som helst.

Dido nitade på 40, det var under hans värdighet så det klev han över istället. 50 och 60 hoppade han galant, eller nja, utan att riva i alla fall. Han är en tung häst och behöver himla massa fart för att kunna hoppa, eller vilja, så vi får nog öka farten om vi ska lämna marken med honom.

Polly tyckte det var roligt i alla fall. Dido tyckte nog det i smyg.

O Dido den kärringen har tagit en jättetugga i Garres hals. Han är så himla elak! Men idag var det lugnare. Alla håller sig lite på sin kant men det var inte lika hetsigt, så ordningen är nog alldeles snart återställd igen.

Så..på fredag ska Garre få en ny omgång. Kommer jag upp har jag lovat trava.. jisses!

Annars inget nytt. Laddar inför nya jobbet på måndag o det kommer bli kanon. Ska åka in till nuvarande jobbet imorgon eller fredag för att lämna papper, nycklar och ta hem mina grejer. Har ju tavlor o sånt på gamla kontoret fortfarande.

Jaja.. ha det så gott alla! Og beställde två nya bett idag =D Ett smalt fullcheek åt Dido, får se om han kanske kan lyssna på hjälper lite snabbare, och ett tredelat med sötmalm till Garre bara för att jag älskar det bettet, Polly och Dido gillar sina såna också. Kul kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar