tisdag 31 maj 2011

Jo jag lever

Jag lever. Idag var sista dagen på antibiotika..hurra. Det mesta har läkt ihop bra också.

Men jag är trött, så outgrundligt genomtrött. Jag är kontrollmänniska..ja jag vet att det inte syns i kaoset som kallas mitt hem, men jag behöver kontroll i tillvaron. Jag har noll koll på jobbet. Har nästan 50 klienter och har koll på 5 av dom kanske. Kan inte dataprogrammet än, vet inte vad folk heter i huset, var saker finns, kaos. Så jag gör det jag kan, organiserar ihjäl mig. Har rensat ut gamla papper, fixat infopärm, sorterar in alla ärenden i en fin mapp, fyllt ett block där jag skrivit om alla klienter, vad som pågår o sådär. Ordning o reda minsann! Jag är mer anal än en proktolog. Om någon ändrar mina planer de närmsta dagarna så bryter jag väl ihop och gråter.

Samtidigt så går det jag faktiskt gör bara bra. Skrivit utredningar utan problem, träffat klienter och bråkat med dataprogrammet. Så det går ju framåt och det kommer bli bättre, om några månader har jag koll på kanske 35 klienter i alla fall. De där man träffar en gång var 6:e månad för uppföljning kanske man aldrig lär känna ordentligt. O idag skrev jag mitt första överlämnande mellan nämnd och det gick finfint.

Jag kan, jag är inte trög, jag kan, jag är inte dum, jag kan!

Trivs fortfarande bra på arbetsplatsen. Jobbar med urgulliga människor och det är SÅ skönt att inte ha ont i magen varje dag. Visst är det gnäll och irritation här också men det är riktat dit det ska. Folk går inte runt och är elaka eller snackar en jävla massa skit hela dagarna. Det tisslas o tasslas inte på samma sätt, folk stänger inte in sig på rummen o smusslar liksom. Det är riktigt skönt. O som ny blir man medbjuden ut o käka, folk säger till när de drar o fikar o sådär. Man bryr sig liksom.

I övrigt är jag hopplöst osocial. Men min hjärna orkar inte. Sorry! Det blir bättre när jag kommit in i rutinerna mer o sådär.

I helgen lovade jag visst ha beredskap. Vi slipper snart den biten då socialjouren i närliggande stad ska prova ha hand om oss också. Men jag hinner ha det 3 gånger i sommar innan det är dags att lämna över och jag hoppas verkligen att det blir lugna helger.

Men.. nu ska jag strax sova. Jag nämnde att jag är trött va? SÅ trött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar