fredag 20 maj 2011

aj sa svinet när kopporna bröt ut..eller?

Impetigo eller svinkoppor är en ytlig hudsjukdom som vanligen kallas för svinkoppor eller för "sandlådesjukan". Impetigo drabbar framför allt barn, och sätter sig ofta i ansiktet eller på armar och händer. Om infektionen får läka ut av sig själv fås normalt inga ärr. Den beror på bakterier, oftast stafylokocker men även streptokocker kan orsaka sjukdomen, antingen själva eller i kombination med stafylokocker. Impetigo är sår som är fyllda av vätska, de är fuktiga hela tiden och går inte att få torrt. Källa: Wikipedia

Ja jag hade rätt. svinkoppor vare. O ont gör det. Halva brösten plus området under är prickigt plus att huden spruckit lite på sina ställen. Det gör ONT! Det svider hela tiden. Jag var hos tant doktor och fick antibiotika, kortisonsalva + nåt bakteriedödande puder att ha på. Ser inte fram emot att ha på salvan alls. Hon sa att det kan svida o med tanke på hur det redan känns så..näe.

Vecka 2 avklarad på jobbet. Känns gött fortfarande. Jag trivs bra. Nu börjar det rulla igång o almanackan börjar fyllas. Ingen mjukstart här inte. Men det är väl lika bra att kasta sig in i det hela. Skönt att vara igång igen, även om jag är helt slut i huvudet på kvällarna.

Annars är det inte så mycket mer på gång. Försöker peppa mig själv att klippa gräs. Hata! Men men.. bara att bita ihop o se glad ut. HA de!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar