torsdag 12 september 2013

Hästdag!

Idag var en hästig dag minsann. I kom strax efter lunch så åkte vi till Eldas för att ta en tur. Eldas var en taggad häst idag, antagligen för att två polare kommit hem från betet så det var lite livat i flocken. Vi tog en tur med rockarden och han skötte sig som vanligt. 
På slutet körde vi på en fin sandväg på ett gärde och där brukar jag låta honom kuta på som han vill. Jo tjena, han ville springa snabbt. Det flög grus åt alla håll. Som tur är var vi förberedda med glasögon. Vi bröt av till skritt över en liten bro och tänkte sen jogga lite innan sista skritten hem. Jag han säga *smack* sen kastade sig Eldas iväg i full travartrav. Alltså han kastade sig, tog i med full kraft i bakbenen och sköt iväg som ur en startbox. Varken jag eller I var riktigt beredda på den. Men roligt var det, det kittlar i magen när han drar iväg. 
När vi kom hem till stallet igen fick Eldas käka massa morötter och äpplen. Sen sköljde jag av honom och släppte ut honom i hagen. Hur tackar en blöt häst för duschen? Ja ni ser nedan. Synd att det är jag som ryktar honom i morgon också. 

Efter Eldas hann jag käka lite snabbt innan nästa stall. I´s dotter har börjat på ridskola och ville ha publik så vi drog dit. Hon red en urfin prickig c-ponny. Hittade en liten shettis som påminde lite om Dessie också, han gick samma lektion och var så jäkla söt.
Jag kände igen känslan från när jag själv var liten och gick på ridskola. Ni vet den där förväntan, när hästarna står på mitten, man grejar med stiglädren, får hjälp upp och sen är det dags för lektion. Pirr av förväntan och lycka.
Hästarna var som typiska ridskolehästar. Någon var pigg och arbetsvillig, någon gick bara i rumpan och följde med de andra hästarna, någon var enormt lat och verkade mest gå och filosofera och några var lite slöa och testade barnen. Det var roligt att se ändå.

Efter lektionen var det dags att bli visad runt i hela stallet, klappa på alla hästar, ta ett varv till, klappa lite mer. Efter ungefär en timme hade vi sagt hej då till alla hästar och kunde åka hem. Nu ska jag käka igen. Mat och häst, det var dagen. En bra dag!


Lektionens början. I´s dotter längst häråt.
Hästen I´s dotter red. En prickelin!
Busiga shettisen som påminde lite om Dessie.
Han hade för övrigt en pall i sin box så han kunde se ut bättre.
Den användes inte när kortet togs ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar