onsdag 4 september 2013

Älskade häst

Det blev en tur med Eldas idag. Hade nästan glömt hur bra han är för själen. Han kramas och gosar som värsta hunden. Han är enormt vacker och han försöker göra det man ber om. Underbara häst!

Det blev en tur till paddocken idag. Jenny och Evelina var med och Evelina trollade fram lite fina bilder.
Eldas gick på bra. Provade nytt bett på honom, ett baucherbett.
Det funkar som ett vanligt tränsbett, det är bara lite stadigare och ger lite ledande verkan vid ledande tygeltag, lite dum fullcheek. En del tror det är hävstång eller någon speciell inverkan, men det är som ett vanligt tränsbett. Han gillade det, inga protester. Tycker inte man behöver nåt mer avancerat när man ska tömköra sådär.

Han är ju lite rolig, travare som han är så börjar han alltid i travarform, dvs högt huvud, sänkt rygg och tänka rakt fram.

Sen kommer han på att han ska sänka sig lite, först överböjer han sig, sen går han ner i låååång låg form. Sen efter det kommer han upp i normal form där han jobbar med ryggen och trampar under sig. Jag gillar inte riktigt när de bara knäpper av i nacken , är ju inte mulen som styr formen. Han gör så först men slappnar sen av och jobbar med hela kroppen, inte bara nacken. Han är så fin!

Nu kommer lite bilder:








My Horse and me keep ridin
into the setting Sun

1 kommentar:

  1. Underbara bilder!!!!!Hästar är det bästa för själen!!Kram

    SvaraRadera