söndag 9 juni 2013

Man ska inte vara dumsnål... o jag överlevde sjukhusvistelsen, yay!

Min senaste dumsnålhet grämer mig just nu. Dagens irritationsmoment.

Min älskade dator behövde ny fläkt då den som satt i helt hade dött. Jag kollade upp lite vad det skulle kosta att lämna in och det kunde hamna på drygt 2000, det är nog mer än en begagnad dator är värd. Så jag fixade en fläkt hyfsat billigt och kände mig smart. Det var inte smart. Överdelen på datorn gick lite sönder så, ja min dator har ny fläkt och spinner som en katt, dessvärre hänger tangentbordet sisådär 3 mm över botten på datorn. Den glappar överallt utom på ena kortsidan och högtalarna har fått bulor av skruvar. Den mår alldeles kalasfint just nu, men hur kalasfint mår den när den är öppen så man ser rakt in i elektroniken och det lär samlas ett ton damm och hundhård där?

Såå.. jag har då lagt ut pengar för ny fläkt, nytt batteri, ny elkabel och sitter med en sabbad dator. Lägger vi på pengar för en ny dator på det gick mitt fina sparande back med sisådär 4-4500 kr. Bra jobbat av mig. Tror inte ens det funkar med silvertejp den här gången. Såå.. någon som vill köpa en bättre begagnad, lite halvtrasig dator med helt fräscha reservdelar och fullt fungerande hårddisk? Ni kanske känner någon som kan sätta ihop den utan glapp.

Det här hände då när jag låg på sjukhus för operation. Jag överlevde uppenbarligen operationen, hurra för det! Idag lyckades jag också ta min fragminspruta alldeles själv och tycker jag borde få en guldstjärna i kanten.

Mina kära hundar har varit på semester hos tant Jenny några dagar. De har härjat, busat, käkat massa godis, sett till att inte Jennys karl fått sova och haft det alldeles, alldeles underbart. Bästa hundvakten, tack!

Här hemma har mamma varit privat sjuksyster. Inte bara det, hon har varit trädgårdsmästare också. Hon har fixat rabatten (okej jag planterade några saker i krukor) röjt i hundgården och slitit som en galning. Dessutom bytte hon lite gardiner och städade. Kul att man själv är lite av banan och knappt kan lyfta en matkasse då. Fast orkar vara uppe på benen i alla fall så har hängt med i lite affärer och sånt.

Nu har mamma åkt hemåt igen, då hon ska jobba ett pass till innan hennes välförtjänta semester. Hundarna som först var på semester och sen haft besök av "mormor" ligger som döda sälar båda två. Zaxon snarkade så högt så han lät som en vuxen karl.

Så ja, jag lever o frodas. Hundarna sover, min rabatt är coolast ever och just ja.. 3 veckor efter inlämning fick jag tillbaka bilen från verkstad också. Prisa gud! Det går bra nu..
Om inte morgondagen enbart erbjuder regn blir det promenad eller kanske en liten cykeltur med hundarna... om dom inte vägrar av trötthet förstås. Nu dags för sömn. Nattinatt!


Min fina rabatt: Kirskålen hade dödat allt som fanns där så vi börjar om. Kirskålen slogs ner och ska dödas med hjälp av presenningar. Så vi ser lite alternativ plantering:
I badkaret: tomater.
Framför: paprika och örter
I blomådorna: smultron och jordgubbar
och sen fick liljorna vara kvar eftersom de fortfarande levde.
Jag tycker det blev hur coolt som helst! Tack världens mest fantastiska mamma!

1 kommentar:

  1. Jag är så glad för din skull att operationen gått bra och jag "hör" en positiv och hoppfull ton i det du skriver! Du är fantastisk och jag saknar dig! Tusen kramar från Draken <3

    SvaraRadera