onsdag 19 juni 2013

Dagens äventyr hos veterinären: klagosång och bajslukt i bilen

Jahapp så var det då dags att packa in flocken och dra till veterinären för vaccination. Zaxon vaccinerades tidigare i vår så han kunde softa och se på när de andra plågades.

Först fick jag lura alla 4 katterna. 3 sov inne i natt (en väckte mig i morse genom att bita mig i tårna) och den tamaste var ute men kom när jag ropade. Jag ställde fram färskfoder och alla kom rusande. Stackarna.. en och en åkte dom in i transportburarna och det var inte populärt. Jag fick sen packa in sällskapet i bilen. Med 2 vuxna katter i varje bur släpade jag på 8-9 kilo i varje hand. Lite tungt blev det.

Väl i bilen börjar klagosången. Katterna hatar att åka bil. Det jamas och klagas och sjungs för full hals. Den ena värre än den andra. Först låter det bara lite ynkligt, små pip. Sen höjs rösterna och till slut har man 4 förbannade katter som skriker i bilen. Bebis blev så förskräckt så han bajsade på sig.. kul för Månster som delade bur med honom. Bilen började stinka kattbajs med andra ord.
Framme hos veterinären tänkte jag torka ur buren innan vi gick in, så jag pillade upp locket lite på glänt. Att torka bajs med en hand, hålla upp locket med andra handen och samtidigt hindra två katter från att rymma är inte en enkel uppgift. Månster lyckades kravla ner på golvet en gång men jag fick tag på honom.

Så in till veterinären. Svetten rann, katterna klagade och Pixie var sådär road. Vi började med katterna. Månster den elake fick vara först. Det gick bra med sprutan men sen försökte han mörda mig för att jag höll kvar honom. Han fräste mig rakt i ansiktet och visade alla fina tänder. Mysigt. När veterinären fint skulle lugna honom fick hon också en omgång i ansiktet. Sen satt han i buren och morrade ett tag, Bebis skötte sig bättre, men tappar massa tänder istället. Får se om han behöver löständer snart.

Fjant och Ligist var lugnare. Ligist kom ur buren själv och skötte sig jättefint. Fjant var ganska motsträvig men kom ur buren efter lite övertalning, eller ok jag drog ur honom. Han skötte sig också fint och har finast tänder av hela högen.
Pixie fick vara sist. Hon tyckte inte sprutan var rolig men det gick bra. Huden såg bättre ut men det är nog löp på gång. Ena juvret är svullet och det kom klar vätska när veterinären klämde lite. Vi fick recept på medicin som hjälper vid skendräktighet så får jag hålla koll.

Dagens äventyr gick på nästan 2500:-. Kul med djur. Men då ger jag mina katter specialvaccin som beställs hem enbart för min skull. Hade en katt som insjuknade i leukos och det var hemskt så nu får alla katter vaccin mot det, utöver det vanliga vaccinet.

Hemresan gick bättre och när jag öppnade burarna hemma var det ett skeptiskt gäng som stack fram nosarna. De visste inte riktigt vad de skulle tro och smög försiktigt fram på gräsmattan. Nu har jag ställt ut färskfoder som tröst. Pixie ligger ganska nöjd härintill och jag kommer snart somna av dagens strapatser. Allt detta innan lunch.

Tur att det är ett år kvar till nästa omgång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar