onsdag 13 juni 2012

Meningslösheten med Facebook-evenemang

Satt just och kollade in evenemanget om att delta i rätten då hundplågaren Abdullah Ahmad Thabit har överklagat sin dom. På evenemanget har över 1000 pers kryssat i att dom kommer, 350 har kryssat kanske. Hur många tror ni kom? Ja typ 35 pers.

Hörde på radio om ett reportage där folk i Göteborg skulle protestera mot spårvagnsavgiften genom att planka. De hade hundratals som sagt att de skulle komma, slutligen blev de typ 5-6 pers.
Radioreporten ringde då runt till folk som sagt att de skulle delta och de flesta hade rätt lama ursäkter som bakfylla, sjukdom, glömt, missat bussen, någon erkände att sånt där kryssade man ju bara i utan att tänka mer på det.

Men visst är det jävligt märkligt att det är så enkelt att sitta vid tangentbordet och leka krigare, men att lämna tryggheten vid datorn är det ytterst få som gör. Likadant kommentarer, folk skriker ut sin avsky om hur de ska behandla en brottsling som gjort något fruktansvärt, men vi vet alla att de bara leker tuffingar. I internetlandet är vi alla aktivister. Vi kryssar gladeligen i rutor och skriver under namnlistor. Vi är gärna en i mängden som ska framstå som engagerade personer. Dessvärre försvinner engagemanget och modet när det är dags att kliva ut i verkligheten. Då knyter vi näven i fickan och går hem och skriver en arg kommentar någonstans.

All heder till er eldsjälar som faktiskt visade ert stöd idag till stackars Sheva som mötte en grym död. Jag hoppas straffet skärpts och att han beläggs med livstids djurförbud på det. Helst hade jag sett ett värre straff som involverade hans egna tortyrmetoder, men vi är ju civiliserade här. Tyvärr.

Event angående Sheva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar