torsdag 22 juli 2010

Zova?

Inte riktigt orkat skriva nåt här på ett tag. Har krigat med psykiatrin en del. Som vissa vet så har jag tjatat på dom sen mars typ. När jag ringde dit då i mars fick jag veta att min läkare slutat och jag stod utan läkare. Hmm om en läkare slutar borde inte dennes efterträdare få ta över patienterna? Ja det kunde jag ju tro.
Så jag stod utan läkare o hamnade på nån väntelista. Jag har ringt..och ringt...och ringt.
Ja i slutet av förra veckan fick jag då en tid hemskickad..till den sista juli. Kul att det bara tog 4 månader att få läkartid. Problemet som uppstod var ju att min medicin hann ta slut och man ska inte göra uppehåll eller sluta abrupt med medicinen så jag har mått lite sådär..sjösjukt kan man väl väga. Världen har gungat, det har susat i huvudet, blixtrat. Ja låt oss bara säga att jag inte ser fram emot när det är dags att sluta med medicinen.

Så efter att ha härjat lite överallt har jag äntligen då fått medicin. Men det var verkligen inte lätt. Kort sagt måste man vara rätt driftig och gärna frisk för att vara sjuk i den här världen. Annars hade jag legat gråtandes i en liten boll just nu.

Annars då? Tja hade en sjuk katt i söndags. Han ville inte sluta kräkas. Han kalasade på resterna av en rökt lax som han fiskat upp ur soporna så han fick skylla sig själv lite. Dagen efter var det hundens tur så de delade säkert broderligt på bytet.

Men pålle går det bra. Vi travade en bit idag. Han fick följa med på släp när vi körde Dido så han fick jogga lite. Det tyckte han var hemskt onödigt så jag ska försöka trava med honom en del nu kommande vecka. Veckan efter det ska jag börja smyga in trav uppsuttet. Han är snäll och rar iallafall. Ja vi har våra diskussioner när vi är ute och rider men man blir aldrig rädd.

Som häromdagen när jag tyckte han skulle kliva över ett minidike (förlåt, kommer inte ihåg om jag berättat om det)  Han tyckte jag var komplett galen. Man kan ju inte kliva över diken hursomhelst. Monsterdiket är kanske 15 cm djupt och 30 cm brett så jag tyckte inte jag begärde så mycket. Men först pratade jag lite uppmuntrande och klappade fint på halsen. Han fick inte vända även om jag fick jobba arslet av mig för att hindra honom från det. Jag tjoade och klappade, pratade lugnt och gav beröm. Men varje gång blev det samma resultat: ett steg fram sen kasta sig bakåt och tokbacka. Inte ok! Så jag började ryta ifrån lite när han backade men var fortfarande lugn och glad när vi stod still eller gick framåt. Hepp samma resultat. Så efter en 10 minuter eller så började tålamodet tryta och jag började pressa honom att gå över. Han protesterade genom att stegra och snurra runt. Ja alltså..stegra o stegra.. han var kanske 50 cm över marken. Men det funkade och jag vann striden. Direkt efter diket var allt lugnt och vi fortsatte framåt. det kändes som giganternas kamp liksom. Vem ger sig först? Envis och envisare ute på tur. (ja jag vet att det inte är ett ord)

Annars har jag märkt att han lugnar sig om jag sjunger. som när vi gick i högt gräs, vilket inte är uppskattat utan rent utav äckligt, så lugnade han sig när jag sjöng en egenkomponerad sång om oss. Så hör ni någon därute sjunga en jäkligt fånig ramsa med hiskeligt hemsk röst så är det nog bara vi som är ute haha.. Det hjälper ju! Att prata lugnande och uppmuntrande och klappa lite hjälper också, men sjunga tror jag nästan funkar bäst haha.

Hans man är lite bättre nu , ta i trä! Hans hårbotten är inte så sårig längre. Jag smörjer varje dag med Nylanders hästkräm och det verkar funka. Hoppas det fortsätter så! Än så länge är jag faktiskt jättenöjd med min söta pålle! O han kommer bli så fin när han är lite bantad och trimmad. Jag tänkte skaffa en typ dagbok och ett viktband. Ta lite mått, kanske klistra in någon bild och skriva lite dagbok. Det är ju roligt att se utvecklingen sen.

Han o Garre härjade tydligen i hagen idag. Stod o stegrade sig mot varandra och busade. Roligt för Garre ju!

Bästa Hanna var o klippte mitt gräs idag också. Ja hon fick betalt..duh! Någon som har en skitig bil som ska tvättas? Eller gräs att klippas? Jag kan vidarebefodra beställningar.
Jojust! Hanna o Speeden kommer byta stall så de hamnar jättenära oss! Faen vad roligt! Då kan vi rida allihop sen, Virre med ju. Gamla gänget igen.. fast istället för en hög fjordonger blir det en fjording, en IC, en nordsvenskblandning o en halvardenner. Vilken syn!

Oh på lördag kommer Virre o hjälper oss med Garre. Bara Jenny ser att det går bra några gånger så släpper det nog sen. Jag vågar också upp bara han tål att man är lite osmidig och långsam upp och ner. Hon kanske tar med Ragata så blir det ridtur sen också, ja inte med Garre då hehe.
På tal om Garre kunde jag idag spraya på honom flugspray när han stod helt lös i boxen och han reagerade inte. När vi började i stallet för snart 3 månader sen kunde man inte ens visa en sprayflaska utan att han dött av panik. Han har utvecklats enormt mycket den herrn! Därför unghästar är så härliga, det händer ju massor. Jenny tömkörde honom ute på vägen när vi andra red häromdagen och det gick kanon. Som om han aldrig gjort nåt annat. Vi har jobbat på bra med honom och hästägarna har verkligen gjort ett kanonjobb! Guldstjärna till oss!

Så varför sitter jag här och babblar när jag borde ta en dusch o sen sova? Ja inte vet jag.. marsch iväg nu fröken! Jag har förresten städat undan lite så ni gott folk kan komma o hälsa på nu haha. T.o.m. mamma o pappa ;) Å jo jag ska ta fler bilder, måste ha tid också. Har alldeles för lite tid nu för tiden. Jag förresten världens finaste grimma-flyweil-grimskaft av bästa Hanna idag. Jättefina grönguldiga o pålle blev tokfin! Han hade ju sönder den fina gröna jag fick av Virre den busen. Tack tack!

Men nu sova. Imorgon blire jobb sen ut och rida Dido med Hanna och Linnea. Fett roligt! Nattinatt!

1 kommentar: