fredag 16 juli 2010

Duktiga!

Bara för att jag skröt om att herr häst behållit alla skor på tassarna så trampade han av sig en igår såklart. Virre kom och hälsade på i stallet så hon lånade Dido o så red vi ut i skogen en sväng. Klonk lät det o sen var en framsko borta.
Jaja Jenny kämpade tappert och fick tillbaka den idag iallafall..för vi hittade skon till slut.

Idag tömkörde jag pållen. Han tycker det är svinroligt! Satan var han kliver på, man hinner knappt med. O stark som en oxe så jag hoppas hästaffären kan ta hem körbettet i hans storlek. Känns som jag skulle vilja ha lite mer broms när han kliver iväg.
Tog några varv i trädgården för att se så han fattade vad som gällde. Hans ägare sa att hon tömkört honom så.. Sen hängde vi på ett par skaklar. De första var för korta så vi fick byta till de i träd. Det hängde lite kedjor på dom så det var ju bra, lite gratis skrammel.
Söta pållen var lite fundersam men sen bar det av o hej vad det gick. Jenny fick springa i vändningarna för att hinna med honom. Det är en häst som i vanliga fall såsar fram rätt sakta. Men med sele på går han som om han aldrig gjort annat. Ska småtrava o greja. Så vi får ta skakslar några gånger till o sen prova hänga på en vagn. Får de hur det går. Kan ju bli spännande om han har sådär bråttom. Söthäst!

Efter det tog vi Garre o Dido. Jenny tömkörde Garre o han var kanonduktig. Jag red Dido på banan, mycket volter o så och avslutade med galopp i båda varven. Sen var jag helt slut. Inte ridit dido på ett tag nu så mina benmuskler har vilat. Kanske ska försöka rida igenom honom nån gång i veckan eller så i alla fall fram tills min söthäst kan ridas mer ordentligt.

De andra djuren mår bra. Ligist är så sjukt gosesugen så han ska ligga i knät i sova varje kväll. Bebis tror att jag svälter så det ligger näbbmöss överallt typ varje dag. O Doggelito är lite mammakär igen. Nu försvinner han ju inte så fort vi kommer till stallet utan håller lite koll på mig igen. Innan min semester skulle han ju inte ens med hem.

O med mig är det helt okej. Det suger att jag ska jobba nästa vecka men man kan inte få allt antar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar