söndag 4 juli 2010

Första ridturen

Idag var det då dags för premiärtur. Eftersom jag alltid tänker safety first (not) så red jag ut ensam, i tights o gympadojor. Bra..verkligen bra..

Jaja han var ju lite motvillig mot att lämna gården men sen gick han ju på rätt bra. Inte ömfotad alls längre, bra! Han gick o kikade lite och undrade nog mest var han hamnat. Första diskussionen kom när jag skulle av vägen och ut på en åker. Ralf tyckte att man inte gör så helt enkelt så han la i backen. Jag la i 1:an och vi kom framåt några meter, sen blev det dags för backen igen.  Där stod vi o härjade lite fram och tillbaka men jag vann! Yay..så ut på åkerkanten kom vi. Ralf tyckte nu jag var en komplett idiot. Gräset var så högt så man såg ju inte marken och det var minsann himla otäckt. så det gick saaaaaakta framåt. Vi kom till ett pyttedike och där tog det stopp. Nu eskalerade diskussionen till att han liksom kastade sig runt på bakbenen, i slow motion. Tänk er en fet bruksnordis som försöker protestvända på bakbenen så inser ni snabbt hur ofantligt smidigt det hela var. Eftersom det var vår första ridtur och ja diket faktiskt var helt igenvuxet så kompromissade vi väl då. Han fick inte vända utan fick gå i dikeskanten upp till vägen. O sen gick det bra, från åkern o ut på vägen var inga problem. Väl ute på vägen hoppade jag av och gick hem. Ska ju inte köra slut på pållen det första jag gör.

Så jag lärde mig att det är en pålle med åsikter men det går att övertala honom. Han gillar inte när man byter underlag eller sånt som ser ut som diken. Annars är han ganska mycket som Dido, går och smyger på omgivningarna men går framåt och blir inte direkt tossig. Vi kom över bron utan några större protester, han gick och kikade bara. Så med tanke på att det var första gången på ett år han blev riden plus att det är första gången ever han lämnat gårdsplanen så är jag nöjd. Det kommer nog bli bra. Han blir säkert mer trygg med mig framåt och vågar gå dit jag ber. Han är inte så seg som jag först trodde faktiskt. Han blir nog finfin om några tiotals kilon. Söta pållen.

Imorgon ska vi till sharpman. Ska inhandla en flughuva, ska kolla om det finns med hals. Han är ju mankliare. Några grimskaft o en svettskrapa. Slå på stort va? Just..bogbreddare också om det finns.
Stallägarna har skickat med lite shopparorder så ska shoppa lite åt dom också.

Sen blire barbacka med Jenny. Myspys.. kortis tur till ridbanan bara. Ska ta o tömköra nån dag också. Kanske hinner det också imorgon.. får se hur vädret är, om man dör eller inte. Annars kanske man kan ta barbackatur tillsammans med Dido o tömkörningstur med Garre? Vi får se.

Jag började blöda under dagens ridtur. Skar mig lite riktigt i fingret igår o det gick upp idag när jag red. Det blev lite blodkladd o Ralf var jätteförundrad. Han såg helt bekymrad ut. Söta pålle!

Nu ska jag gosa katt, sen duscha o sen sömn. Blir tidig dag imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar