onsdag 14 december 2016

Jävla smygsockersamhälle! (ja jag tog återfall igen helvete)

Vad är problemet i världen som gör att vi måste tillsätta socker och extra kolhydrater överallt? Har letat senap utan socker, ja lycka till. En del sorter har socker som största ingrediens. Jag har kollat igenom varenda svensk senap jag kunnat hitta och det finns ingen utan socker. Till slut har jag hittat en amerikansk senap som inte har socker. Hoppas den smakar okej.


Sen hittade jag hasselnötsmjölk. Jag har ju mandelmjölk eller kokosmjölk i te. Kunde vara kul att prova en ny. Jag tog den det stod osockrad på. Skitgod är den. Kollade för skojs skull innehållsdeklarationen. Jamenjaha, det är mer ris än hasselnötter i + maltrodexin. Det är rena kolhydrater som är gjorda för att snabbt tas upp i kroppen.
Näringsvärde:
Näringsvärde per 100 ml:
Energi 240 kJ/ 60 kcal
Fett 1,9 g
varav mättat fett 0,1 g
Kolhydrat 9,3 g
varav sockerarter 4,5 g
Fiber 0,5 g
Protein 0,6 g
Salt 0,1 g
Laktos 0 g
Inte ett ord om ris synligt


Kokos och mandelmjölk innehåller typ nöten och vatten + ev något stabiliseringsämne. Tar kokos näringsvärde som exempel:
Näringsvärde per 100 ml:
Energi 100 kJ/ 25 kcal
Fett 2,1 g
varav mättat fett 1,9 g
Kolhydrat 1,1 g
varav sockerarter 0,5 g
Fiber 0,1 g
Protein 0,3 g
Salt 0,06 g
Laktos 0 g

Vi kan för skojs skull slänga in näringsvärdet för sockrad version av mandelmjölk
Näringsvärde per 100 g:
Energi 100 kJ/ 20 kcal
Fett 1,1 g
varav mättat fett 0,1 g
Kolhydrat 2,8 g
varav sockerarter 2,5 g
Fiber 0,2 g
Protein 0,4 g
Salt 0,1 g
Laktos 0 g

Jag får alltså i mig mindre kolhydrater och mindre socker i den sockrade versionen av mandelmjölk, som har socker som andra ingrediens efter vatten, än jag får i osockrad hasselnötsmjölk. Den borde heta rismjölk med hasselnötssmak istället. 
Hur sjukt är inte det? Jävla lurendrejeri är vad det är.

Så ja, jag blev uppgiven och tryckte i mig cola och lussekatter. Ja för det gjorde ju saken bättre. not. Då börjar vi om idag då. Jag har laddat ner en app som räknar "rena" dagar. Kanske kan vara sporrande. Funkar oberoende av missbruk. 
Tänk omvärlden kunde sluta ha socker och dolda kolhydrater överallt också vad härligt det skulle vara. Behöver vi socker i köttbullar och korv? I makrill i tomatsås? Är vi så sockrifierade så vi inte överlever utan socker överallt? 
Jag försöker leta sånt som har max 5 gr sockerarter per 100g. Helst ska det vara utan tillsatt socker helt förstås, men ibland får man inse sitt nederlag. Som makrill i tomatsås, där skiljer mycket mellan olika märken + jag skrapar bort så mycket tomatsås jag kan. Jag undviker sötningsmedel också. Det är stor skillnad mot LCHF där sötningsmedel kan vara okej. Men varför göra det lätt för sig?

Nu kör vi, omstart dag 1. Frukosten bestod av 2 kokta ägg och en stor kopp te. Strax stallet i kylan. Trevlig onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar