söndag 13 december 2015

Once upon a time..

Jag är sen till hela grejen, men har nu börjat sträcktitta på serien Once upon a time.

Det är en serie baserad på sagor, fast sagorna har skrivits om lite. Det handlar om att sagofigurerna har förtrollats och hamnat i vår tid, i en stad de inte kan lämna. Man får se händelser ur nuet blandat med historien bakom allt, dvs sagorna. Svårt att förklara men himla bra!

Det finns dock flera konstiga saker och ologiska saker som stör mig. Det första är att man tydligen kan slita ur hjärtat på kroppen på folk. Människorna lever vidare utan hjärta, men den som har deras hjärta kontrollerar personen. Om man krossar hjärtat så dör personen. Sen kan man pressa tillbaka hjärtat när man vill. Det är inte blodigt eller nåt, de bara sticker in handen och drar ut hjärtat. Hjärtat ser ut som en pulserande geleklump, lätt genomskinligt och lysande. Inte äckligt alls, men konstigt.

Till det ologiska. En del har magiska egenskaper, mestadels de onda men också feér och liknande. Hursomhelst. De med magiska egenskaper kan förflytta sig själva med magi. De försvinner i ett rökmoln och hamnar dit de vill. Men ändå är de ute på vandringar i skogen, klättrar jobbiga berg osv. Varför ens göra nåt så jobbigt när de bara kan trolla sig dit?
Alla ljuger för varandra också. De hamnar i knipa, säg att någon tar deras hjärta och tvingar dom begå hemska saker, istället för att berätta det för vänner/partners så går de runt och lider. de skulle ju kunna få hjälp liksom.
Måna springer runt med svärd även i nutid. Vore inte en pistol bättre? Typ sheriffen har ett svärd. Hur konstigt som helst.

Hur som helst gillar jag serien. De har verkligen skrivit om sagorna på ett schysst sätt. Cruella DeVil har magiska egenskaper t.ex.Det har hon ju inte i serierna.

Nu har jag sträcktittat på 2.5 säsong. Jag kan säga att första säsongen är bäst. Nu börjar det kännas lite sådär tvingat. Som om de plågar fram nya äventyr. De löser ju vissa äventyr, allt gott liksom. Sen kommer ett nytt monster eller en ny grej. Oh Peter Pan är en ond jäkel, vem hade trott det?

Aja, titta om ni vill. Det är fina sagoinslag i det hela. Varje avsnitt har en sagodel och en nutidsdel. Sagodelen hör ihop med nutiden, de förklarar hur vissa möttes i sagovärlden, eller hur någons syskon dog i sagovärlden osv. Sevärt, framförallt första säsongen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar