måndag 11 mars 2013

Inför åldersgräns på melodifestivalens röstning >=(

Ok jag erkänner, jag tittar inte på eländet. Inte i år heller..men.. så hörde jag att Ralf Gyllenhammar skulle vara med. What?? var första reaktionen, sen lite sorg i hjärtat som senare förbyttes till glädje när han körde på och gjorde en bra låt i sann Ralf anda.

Så vad var konkurrensen? Vet inte riktigt, har hört två låtar förutom Ralf och det var Yohio och han som vann. Sen såg jag att Sean Banan var med.. alltså..seriöst? Jag tycker inte att folk mellan 0-10 år ska rösta.
Yohio var jag tvungen att kolla in för att jag tycker han är lite skön sådär, kör sin egen grej. Dessvärre var inte låten någon höjdare och ledsen mannen men du kanske ska hålla dig till gitarren som du är helt grym på. Att sjunga var inte riktigt din grej. Det blir lite som när fotomodeller försöker bli skådespelerskor, håll er till det ni kan.
O han som vann då? Ja jag var ju tvungen att youtuba den när jag hörde vem som vunnit. Alltså.. ok låten var väl inte sämst, men hade varit bättre om han sjöng rent och tagit lite färre höga toner kanske. Sen kanske han kan byta kläder till finalen.

Men seriöst, Ralf borde vunnit. Hans låt är inte en dussin-småpojkar-låt. Det kanske är problemet, vuxna människor röstar inte lika hysteriskt som småtjejerna gör. Men Ralf kunde i alla fall sjunga rent, han har ju en helt överjordisk röst. Dessutom är han så sjukt snygg så man dör lite inombords när man ser honom. Fast jag saknar hans polisonger. Undrar om det gått bättre med dom kvar ;)

Nej jag är besviken. Inför åldersgräns på röstandet och typ en röstning per telefon kanske. Nu sitter ju ingarna och röstar 20 gånger på sin favorit, det blir ju inte ett mått på vad folket tycker, det blir ett mått på vad de som inte betalar sin mobilräkning själv tycker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar